How to guides

Natural Soap: Een hoogwaardige vloerzeep voor houten vloeren

Was uw geoliede houten vloer met Natural Soap voor optimale bescherming en duurzaamheid.

Het is belangrijk om erop te wijzen dat het oliën van een houten vloer niet de laatste stap van het proces is, maar het begin. Maar maakt u zich geen zorgen! We vinden gewoon dat het wassen en verzorgen van uw vloer daarna minstens zo belangrijk is.

Omdat de olie diep in het hout doordringt en de poriën van het hout open laat in plaats van een echte oppervlaktefilm op te bouwen, moet het oppervlak regelmatig worden schoongemaakt met een vloerzeep die speciaal is ontwikkeld voor gebruik op met olie behandeld hout.

Waarom moet ik WOCA Natural Soap gebruiken? Kan ik niet gewoon een universele reiniger gebruiken?

U zou het scenario van het gebruik van een universele reiniger kunnen vergelijken met reguliere huidverzorging. Wanneer u uw handen wast en verzorgt, is de keuze van zeep en crème belangrijk omdat u zacht voor uw huid wilt zijn en deze wilt beschermen. De meeste mensen hebben waarschijnlijk geprobeerd een universele crème te kopen en ontdekten toen dat hun huid na korte tijd droog en gebarsten werd. Als u in plaats daarvan besluit wat meer geld uit te geven aan een crème die speciaal is ontwikkeld voor uw specifieke huidtype, zult u merken dat de crème zowel uw handen voedt als hydrateert, zodat uw huid niet droog wordt.

U wilt uw geoliede houten vloer waarschijnlijk op dezelfde manier beschermen, dus er is geen voordeel te behalen door te kiezen voor een universele reiniger. Als u voor een goedkope zeep kiest en concessies doet aan de kwaliteit van de ingrediënten, loopt u het risico de natuurlijke oliën uit het hout te verwijderen, waardoor de poriën wijder zullen openen, waardoor al dat vuil en vuil dieper in het hout kan doordringen. Hierdoor kan uw vloer na verloop van tijd een grijzige tint krijgen omdat de vloer sneller vuil wordt en u niet al het diepgewortelde vuil er weer uit krijgt. WOCA Natuurzeep is daarom een uitstekende keuze voor uw geoliede vloeren, omdat het het hout reinigt EN tegelijkertijd verzorgt, zodat het hout niet uitdroogt en na verloop van tijd splijt.

 

Een zeep met volledig unieke eigenschappen

Natural Soap is een vloerzeep van ongelooflijk hoge kwaliteit, die speciaal is ontwikkeld om met olie behandelde oppervlakken te reinigen en te beschermen tegen vuil, vlekken en slijtage. Doordat de zeep “vettig” is, reinigt het het hout effectief en laat het een microscopisch laagje natuurlijke vetzuren achter, die het hout beschermen tegen de meeste invloeden. Natural Soap is ook binnenklimaat-gelabeld, geurvrij en bevat geen conserveermiddelen.

Als u uw vloer regelmatig wast met Natuurzeep, blijft de zeep uw geoliede houten vloer nog beter bestand maken tegen vuil en slijtage en makkelijker schoon te houden. Dit komt omdat de zeep de olie op de vloer zowel voedt als versterkt, waardoor de levensduur van uw vloer zo lang mogelijk wordt verlengd. Ook is het belangrijk om in gedachten te houden dat een gewone houten vloer maximaal drie keer kan worden geschuurd. Wat duurzaamheid betreft, is het belangrijk om de tussenpozen tussen het schuren zo lang mogelijk te verlengen, en Natural Soap is daarbij een grote hulp.

Het is belangrijk dat u de aangegeven verdunningsverhouding volgt bij het mengen van Natural Soap met water. De zeep is erg olieachtig, dus als de vloer te weinig verdund wordt, blijft er een vettig oppervlak achter dat alle soorten vuil en roet opneemt. Vermijd daarom ten koste van alles het gebruik van te weinig verdunde zeep, ook al denkt u misschien dat u uw vloer een plezier doet. Als u na het wassen met zeep nog steeds merkt dat uw vloer vettig wordt, wast u het oppervlak daarna gewoon af met schoon, lauw water.

Is een geoliede houten vloer onderhoudsintensiever dan een gelakte vloer?

Het korte antwoord op die vraag is “nee, niet echt”. Wel is het nodig om producten te gebruiken die speciaal zijn ontwikkeld voor geoliede oppervlakken – zoals Natural Soap en WOCA Oil Soap – om het oppervlak zo goed mogelijk te reinigen en te beschermen.

We raden aan om een geoliede vloer ongeveer elke vierde wasbeurt met Oil Soap te wassen. De zeep reinigt niet alleen het hout, maar voegt tegelijkertijd ook extra olie toe aan het oppervlak. Als je daarom Natural Soap gebruikt en af en toe aanvult met Oil Soap, worden de poriën van het hout nog beter verzadigd, voor nog meer houtbescherming.

Voor de eigenlijke reiniging en verzorging van je vloer raden we je aan om een dweil en twee emmers te gebruiken: de ene met zeepsop en de andere met schoon water om de vuile dweil in te spoelen. (Heeft u er ooit over nagedacht waar veel van het vuil terechtkomt als u slechts één emmer en dweilkop gebruikt?)

Natuurlijke zeep kan natuurlijk ook worden gebruikt voor het reinigen van met zeep of olie behandelde houten oppervlakken anders dan vloeren, zoals meubels en tafelbladen. Hiervoor raden we in plaats daarvan WOCA Natural Soap Spray aan, omdat het kant-en-klaar is, gemakkelijk te verwerken en precies ontwikkeld voor toepassing op kleinere oppervlakken.